DJ-Education

Распоред часова од 06.09.2021.

Ви сте овде

Добро дошли ОШ "Војвода Пријезда" Сталаћ

Обавештење о упису у I разред - ШК. 2021/22. год.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

О УПИСУ У I РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

ЗА ШКОЛСКУ 2021/22. ГОДИНУ

 

Поштовани родитељи будућих првака,

упис у I разред Основне школе „Војвода Пријезда“ у Сталаћу, за школску 2021/22. годину, почеће

1. априла 2021. године

 

 

У I разред уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година, тј. деца рођена од  01.03.2014 до 28.02.2015. године.

 

Изузетно, детету може да се одложи упис у први разред за годину дана, у складу са законом. Дете које има од шест до шест и по година уписује се у први разред након провере спремности за полазак у школу. Ако дете старије од седам и по година због болести или других оправданих разлога није још уписано у школу, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.

Упис деце упрви разред врши се код секретара школе, сваког уторка и четвртка.

Тестирање - испитивање детета врши педагог школе на матерњем језику детета, применом стандарних поступака и инструмената, препоручених од надлежног завода, односно овлашћене стручне организације. Садржај документације о здравственог прегледа деце уређено је прописима који су у надлежности Министарства здравља – наводе у Министарству просвете.

О термину тестирања школа благовремено обавештава родитеље.

 

 

П О Т Р Е Б Н А    Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А

У складу са Законом о електронској управи, а уз сагласност родитеља, Школи је омогућено да за ученика путем сервиса Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Министарства унутрашњих послова прибави електронским путем Доказ о територијалној припадности школи и Извод из матичне књиге рођених, тако да родитељи више нису у обавези да школи, приликом уписа, достављају поменута документа у папирној форми (што и поред наведеног можете и даље по свом избору да достављате), већ да само припреме свој и ЈМБГ детета.

Неопходна документација за упис:

1)   Потврда о здравственом стању детета;

2)   Уверење Предшколске установе о похађању припремно предшколског програма (доставља се накнадно, по завршавању прип. предшколског програма).

 

Школа је дужна да упише свако дете са подручја школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на основу писменог захтева родитеља, односно другог закоснког заступника детета ,у складу са просторним и кадровским могућностима школе.

 

Више информације можете добити од секретара школе телефоном на број 037/806-105 или мејлом: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

С поштовањем,                                                               ОШ „Војвода Пријезда“ Сталаћ

Упутство за ученике и родитеље и правилник о упусу у С.Ш.

Међупредметна компетенција